top of page

Paralizia de nerv facial și tratamentul alternativ cu Acupunctură.



Ce este pareza faciala?


Pareza faciala este o problema caracterizata prin scaderea fortei musculare la nivelul fetei, aceasta afectand de obicei doar o parte a acesteia (paralizia Bell).

In majoritatea cazurilor, „slabirea" muschilor este temporara si se poate imbunatati odata cu trecerea timpului (semipareza faciala).

Din cauza scaderii fortei musculare, pareza de acest tip poate face ca o jumatate a fetei sa para „cazuta" si inactiva, zambetul, de exemplu, putand fi observat doar pe partea neafectata a fetei.

Pareza faciala poate fi intalnita la orice varsta si chiar daca nu este cunoscuta cauza exacta, expertii sunt de parere ca aparitia ei poate fi asociata cu inflamarea unuia dintre cei doi nervi care controleaza muschii de pe fiecare parte a fetei.

Daca suferi de aceasta problema, este recomandat sa apelezi la o consultatie specializata, medicul putand sa iti explice detaliat ce este semipareza faciala, paralizia Bell si in cat timp trece paraliza faciala, de obicei.



Tipuri de pareza faciala


In functie de muschii afectati, pareza faciala se poate imparti in doua tipuri principale si anume:

Pareza faciala centrala

Acest tip de pareza afecteaza partea inferioara a fetei, persoana in cauza mentinandu-si totusi abilitatea de a inchide ochii si de a-si misca

muschii de la nivelul fruntii.

Din cauza factorilor declanșatori al parezei faciale centrale, aceasta poate sa afecteze si membrul superior situat pe aceeasi parte a fetei.


Pareza faciala periferica sau paralizia Bell


Pareza faciala periferica este o problema cauzata de inflamarea unuia dintre cei doi nervi care controleaza muschii de pe fiecare parte a fetei.

Chiar daca nu este cunoscuta cauza acestei inflamatii, specialistii sunt de parere ca factorii declansatori ar putea fi asociati cu anumite infectii virale si bacteriene care pot produce initial si alte afectiuni precum:

boala Lyme;

HIV;

herpes etc.

Opinia generala este ca anumiti factori declansatori pot reactiva infectiile virale si bacteriene latente mentionate mai sus, care, la randul lor, pot duce la aparitia paraliziei Bell. Cativa dintre factorii care pot declansa acest tip de paralizie includ bolile autoimune, stresul sau privarea de somn.


Cauze

tumori - care pot creste langa sau chiar pe nervul facial, fapt care poate duce la aparitia parezei in majoritatea cazurilor;

paralizia Bell - slabire a fortei musculare din cauza inflamarii nervilor faciali, problema care poate duce in unele cazuri si la pareza faciala bilaterala;

boli neurologice - pot afecta sistemul nervos central, periferic si autonom;

traumatisme - cauzate fie de accidentari sau lovituri puternice, fie la nastere, aceste evenimente pot duce la pareza temporara sau permanenta;

accident vascular cerebral.


Semne si simptome


De cele mai multe ori, simptomele parezei faciale afecteaza doar o singura parte a fetei. Cu toate acestea, exista si cazuri cand pareza poate afecta si ambele parti.

Pareza faciala nu provoaca si slabirea muschilor de la nivelul bratelor sau al picioarelor. Daca acest simptom este prezent impreuna cu pareza faciala, atunci trebuie sunat imediat la numarul unic pentru apeluri de urgenta, deoarece poate fi vorba despre un accident vascular cerebral.

Pareza faciala a unei singure parti poate afecta fruntea, ochii, obrajii si gura, ceea ce inseamna ca nervul care controleaza musculatura nu poate transmite in mod corespunzator semnalele de la creier la muschi.

Unele cazuri de pareza faciala pot fi însoțite si de durere, ceea ce inseamna ca anumiti nervi au fost lezati dintr-un motiv sau altul.

Tot din cauza acestei pareze, se poate pierde si senzatia la nivelul fetei si abilitatea de a clipi, problema care trebuie investigata cat mai rapid de catre un medic specialist.


Tratament


Tratmentul medicamentos conform schemelor de tratament și cel alternativ -- sunt cele mai bune opțiuni de succes.

Acupunctura- cea mai eficienta metoda alternativa de tratament al paraliziilor faciale, cât și complicațiilor acesteia- sinchineziilor, spasmeor faciale și contracturilor.


Laseropunctura-combinată cu acupunctura.


Efectul terapeutic este potențat cu aplicarea fascicolului laser de frecventa extrem de joasa, dupa programa ,, Paralizia nervului facial,,.


Magnetovacuumpresopunctura


Metoda de acupunctura aplicata cu succes pentru ameliorarea microcirculației musculaturii faciale.


Aceste metode pot fi aplicate combinat.

Oferind eficiență maximă.


Exercițiile fizice faciale- contrbuie la ameliorarea mișcarilor mimice pe partea afectata.


Masajul facial- în cmbinație cu Acupunctura.


Stimuleaza functia nervului facial pentru lucrul mușchilor mimici.


Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page